Ik help je meer klanten te vinden met een ijzersterke blogstrategie.

Geef je nu op voor mijn praktische blogtips, dan help ik je direct op weg.

Sjoukje Bakker - Profbloggers
februari 9, 2018
Wil jij meer pageviews_ Zo gooi je ze omhoog - Sjoukje Bakker Profbloggers

Wil je snel je pageviews verhogen? Dat gaan we doen! Het is de meestgestelde vraag die ik krijg: hoe zorg ik dat mijn blog meer gelezen wordt.

Al sinds ik begon met bloggen, heb ik zelf ook allerhande manieren onderzocht om te kijken hoe ik meer paginaweergaven kon krijgen. Op basis van mijn eigen ervaringen heb ik een top 3 van de nu slimste acties samen gesteld die voor iedereen werken om snel je bezoekersaantallen én paginaviews te verhogen.

Tip 1: Pinterest, pinterest, pinterest

Zorg dat je op Pinterest zit. Zo simpel is het.

Al jarenlang lees ik allerhande, met name Amerikaanse, blogs op Pinterest. Ik was daarbij vooral gefocust op Bespaarblogs. Deze kwam ik in het Nederlands nooit tegen. Dat leidde er toe dat ik lang dacht dat het voor Nederlandse blogs eigenlijk niet zoveel zin had om op Pinterest promotie te maken.

Dat was dus best dom. 🙂 De reden dat ik nauwelijks Nederlandse blogs tegenkwam, is omdat wij Nederlanders Pinterest gewoon veel te weinig inzetten. En... omdat de rest van de wereld het wel doet.

Iedereen kent Pinterest

Het suffe is, zo'n beetje iedereen die ik ken, kent Pinterest. Zelfs de bijna gepensioneerde dames van de BSO van mijn kinderen halen bijna al hun knutselideeën van Pinterest.

Nu zou je nog kunnen denken dat alleen knutsel- en kookblogs succesvol gebruik kunnen maken van Pinterest. Ook al niet waar. Eén van mijn lievelingsblogs is een time management blog. Die heb ik gevonden op Pinterest. Net als mijn favoriete bakblog trouwens. En mijn favoriete opruimblog.

Echt voor alle blogs

Pinterest is geschikt voor alle type blogs. Ook voor de jouwe. Hoe je Pinterest precies inzet, daar kom ik een volgende keer uitgebreider op terug. Zorg in ieder geval voor een zakelijk account. En gooi al je artikelen zo snel mogelijk online. Hup!

Get out there!

Natuurlijk, mooie plaatjes zijn beter. Maar een blogpost die er niet op staat, kan ook niet gevonden worden. Als je moet schipperen met je tijd: begin met alles erop te zetten. Mooie pins maken kan altijd nog.

Lang was mijn meest gevonden pin een voorkant van een boek dat ik besproken had. Het ziet er niet uit. Maar blijkbaar toch aantrekkelijk genoeg om maandenlang elke weer weer honderden kliks op te leveren. Zonder dat ik er nog iets aan heb hoeven doen.

Wil je meer leren over hoe je snel en efficiënt Pinterest in kan zetten? Doe dan mee met mijn Pinterest-challenge. Meer hierover lees je hier.

Extra snel pinnen? Gebruik Tailwind

Extra snel pinnen gaat met Tailwind. Als je gebruik maakt van de Tribes, pinnen andere mensen voor je. Ik bijvoorbeeld. Ook kun je makkelijk andere pins vinden die jij weer kunt gebruiken om jouw borden actief te houden. Je bent van harte welkom in mijn Nederlandse Bloggers-tribe

Nog geen lid van Tailwind? Als je gebruik maakt van mijn referral link, krijg je $ 15 credit cadeau!

Laptop met statistieken - meer bezoekers op je blog #profbloggers

Laptop met statistieken. Foto afkomstig van Shutterstock / one photo

Tip 2: link veel intern

Een tweede manier waarmee ik mijn pageviews sterk heb verhoogd, is veel intern linken. Ik loop regelmatig mijn oude artikelen door om ze van links (en mooie nieuwe pinterest-plaatjes) te voorzien. Sinds ik dat doe, en sowieso veel meer intern link, zijn mijn pageviews ook sterk gestegen. Je bezoekers vinden het namelijk fijn om te weten wat jij nog meer geschreven hebt. Als je ze daarbij vast helpt door wat mooie linkjes toe te voegen, vinden ze je alleen maar leuker.

Daarnaast is het ook goed voor je SEO. Ook Google houdt er van interne links. Dat lees je ook in de blog Maak jij deze veelvoorkomende SEO-fouten ook?

Hoe link je intern?

In de tekst zelf vind je meestal wel een paar plekken waarop je "natuurlijk" door kunt linken. Maar wat ook goed werkt, is onder een alinea er een speciaal zinnetje aan te wijden, want niet per se in de tekst past.

Zo eindig ik mijn alinea's vaak met de zin "Meer lezen over.... Lees dan eens het artikel...."

Natuurlijk, er moet wel een soort van logica in zitten. Maar die hoeft er niet heel dik bovenop te liggen. Zo link ik op Meer geld, minder stress graag door naar een algemeen artikel met 30 bespaartips. Dat past bijna overal. 🙂

Tip 3: publiceer vaker op Facebook

De derde tip die bij mij vaak tot succes heeft geleid, is echt heel vaak op Facebook publiceren (bij voorkeur met een planningstool). Als je een planningstool inzet, die al je artikelen om de paar weken weer online gooit, zijn er altijd weer nieuwe mensen die het zien. Als je dat allemaal handmatig moet doen, ben je veel te veel tijd kwijt, en doe je het niet zo consequent. Bovendien is het dan best lastig om uit elkaar te houden wanneer een artikel aan de beurt is.

Soms krijg ik wel eens reacties op artikelen, waarvan ik denk "hè?". Dan blijkt altijd dat mijn planningstool dat artikel weer eens op één van mijn groepen of pagina heeft geplaatst. Facebook is op mijn beide blogs goed voor bijna de helft van al mijn pageviews. Sinds ik dagelijks zo'n 3 keer iets op mijn pagina zet, en 4 keer op mijn groep is het aantal pageviews veel stabieler (hoog) geworden dan daarvoor.

Is dat niet te vaak? Nee, dat valt wel mee

Ik heb wel eens gehoord dat mensen zeggen dat je een link niet vaker dan eens in de 6 maanden op Facebook moet zetten, omdat hij dan aan minder mensen getoond wordt. Dat zal best zo zijn, maar... elke keer dat er iemand op reageert, gaat het weer omhoog. En uiteindelijk stijgen die cijfers dan toch weer.

Wat je ook niet moet vergeten is dat Facebook jouw berichten sowieso niet aan iedereen toont. In het meest gunstige geval ziet 20% van jouw volgers jouw post, zolang er nog niet op gereageerd is. Zodra er iemand reageert, krijgen weer nieuwe mensen je bericht te zien. Dit zijn niet altijd dezelfde mensen.  

Handig: een planningstool

Net als dat ik Tailwind gebruik voor Pinterest, gebruik ik Postplanner voor Facebook. Ik heb al diverse planningstools geprobeerd. Ik was groot fan van Buffer, maar die had op een gegeven moment een bug waardoor alleen de plaatjes nog geplaatst werden, zonder de links. Heel onhandig.

Over Postplanner ben ik heel tevreden. Dat heeft twee redenen: er zit geen bug in. 🙂 En... er zit een superhandige loop-functie ("recycle") in. Zodra een link geplaatst is, plaatst de tool dat bericht weer onderaan de rij en komt hij vanzelf weer terug na een paar weken of maanden. Dat scheel echt heel veel tijd. Je lijstje is nooit leeg per slot van rekening.

Ook proberen? Maak ook hierbij gerust gebruik van mijn affiliate link. 🙂

Maar dat nieuwe algoritme dan?

Ergens begin 2018 voerde Facebook een nieuwe regel door. Vanaf dat moment kregen lezers voornamelijk het nieuws van hun vrienden en familie te zien, en veel minder dat van pagina's (en dus bedrijven). Dat leidde tot een hoop stress in bloggerland. 

Toch heb ik er niets van gemerkt. De reden? Mijn groepsleden zoeken mijn berichten handmatig op. De onderlinge betrokkenheid is groot en dat leidt tot veel activiteit. En als er ergens veel activiteit is, is Facebook blij met je en worden je berichten sowieso aan veel leden getoond. 

Meer lezen over het succes op Facebook? Lees Facebook-pagina of Facebook-groep... Waar kies jij voor?

De beste tip? Schrijf steengoede blogs

Dat waren drie handige tips om je pageviews snel te verhogen. Toch helpen deze strategieën alleen als je eerst iets anders doet... Echt goede blogs schrijven. Alleen als de inhoud van jouw blogs de moeite waard is, komen mensen terug per slot van rekening.

Meer daarover lees je in de blog Hoe schrijf je een goede blog? 10 gouden tips

Wat doe jij om je pageviews te verhogen? Heb jij slimme strategieën? Deel ze hieronder!

Meer van dit soort tips lezen?

Schrijf je dan in voor mijn mailtips. Dan ontvang je wekelijks een bericht met handige tips, ideeën en inspiratie rechtstreeks in je mailbox.

Wil jij Sneller
en Beter Bloggen?

Wil jij sneller én beter leren bloggen? Schrijf je nu in voor mijn blogtips.

Dan ontvang je direct mijn
7 stappenplan voor een geweldige blog

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog? 3 snelle tips #statistieken #meerbezoekers #bloggen #profbloggers

Over de auteur

Sjoukje Bakker

Hallo, mijn naam is Sjoukje Bakker en ik help jou met al je blog- en online marketingvragen. Wil je meer klanten? Ik kijk graag met je mee. Samen ontwikkelen we een online strategie die jou langdurig succes brengt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}