Hoe ik in 1 jaar mijn bloginkomen vertienvoudigde… Elite Blog Academy werkt - Profbloggers.nl

Hoe ik in 1 jaar mijn bloginkomen vertienvoudigde… Elite Blog Academy werkt

In september 2016 kreeg ik een mailtje van iemand van een PR-bureau. Hij had me gevonden op Twitter, en vroeg zich af of ik tegen betaling mogelijk iets wilde schrijven over het onderwerp analfabetisering in Nederland. Ik viel van mijn stoel om uiteenlopende redenen. Hij had me gevonden op Twitter! Ik had toen 6 volgers. 🙂 En hij wilde betalen!

Ik deed een klein dansje op de bank en mailde hem direct terug. Ik zag de link met mijn bespaarblog nog niet helemaal direct, maar ik besloot dat die er wel was. Google vertelde me wat een goed tarief was voor mijn blog. Ik gooide er een tientje op en sloot een deal. Een paar dagen later was ik de trotse bezitter van een gesponsorde blog. En nog een week later was ik dik € 100 rijker. Feestje!

Op dat moment had ik al besloten dat ik fulltime blogger wilde worden, maar ik wist nog niet direct hoe. Nu ik wist dat er mensen mij wilden betalen voor mijn blog, leek het me wel een goed moment om me er echt in te verdiepen. Het werd tijd voor een echte bloggersopleiding.

Een echt blogbedrijf...

Nu wil het toeval dat ik al jaren groot fan ben van Ruth Soukup. Ken je haar? Ze heeft een heel Amerikaanse blog over "dealing with overwhelm" of zoiets. Ze richt zich op moeders die het leven lastig vinden. Denk ik. Maar ondertussen spreekt ze mij stiekem ook aan. (Blijkbaar vind ik het leven ook wel eens lastig, hahaha.) Haar blogs lopen uit een van "10 maaltijden in de crockpot" tot "tips voor hoe je je vriendschappen meer waarde kunt geven".

En in al die jaren dat ik haar volg, las ik keer op keer iets over een blogcursus die zij organiseert: Elite Blog academy. Die verkoopt ze maar één keer per jaar. En elk jaar dacht ik: "moet ik doen. Zij weet waar ze het over heeft. Dit wil ik ook!" Haar blog is namelijk niet zomaar een blog meer. Het is een heel bedrijf, waar zij, haar echtgenoot en nog een handvol medewerkers een prima boterham mee verdienen.

Maar elk jaar dacht ik vervolgens: "Nee, duur. En Amerikaans. Doe ik niet. Ik heb geen blog. Dit slaat nergens op. Laat het gaan."

Spijt, spijt, spijt

Maar zodra die 5 dagen waarin je het kunt kopen voorbij waren, had ik dan echt enorme spijt. Ze verkoopt hem namelijk echt maar eens per jaar. En zodra hij dan niet meer verkrijgbaar was, las ik allemaal blogs van blije Amerikaanse bloggers die erover schreven en er zo blij mee waren. Zij wel.

Tot op een dag...

Op een dag, in 2017, besloot ik ervoor te gaan. Toen had ik wel een blog! En die ging best goed, al zeg ik het zelf. Maar veel verder dan die eerste € 100 was ik nog niet gekomen. En dat was natuurlijk wel de bedoeling. Ik wilde heel graag iets meer van Ruth en haar "blogging for profit is fun!"en iets minder van het harde werken voor geen geld, waar ik inmiddels aan gewend begon te raken.

Ik twijfelde nog eens flink, en besloot dat Elite Blog Academy de investering waard was. En ik schreef me in.

En... was het het waard?

Ja, natuurlijk. Anders schreef ik je er nu niet over. Hahaha. Dan had ik volledig ontkend dat ik er iets mee gedaan had.

Nee hoor. Maar serieus. Dit is echt een hele goede cursus.

Waar gaat de cursus over?

Elite Blog Academy gaat over de basis van bloggen voor geld. Je leert er weinig over de techniek en over het opzetten van een blog. Daar is al genoeg over, is de stelling van Ruth.

Je leert er wel precies hoe je een blog zo moet inrichten en schrijven dat je lezers terug blijven komen. En hoe je vervolgens echte fans kan maken van die lezers. Als dat gelukt is, leer je hoe je:

a) producten kunt maken waar je lezers blij van worden
b) die producten succesvol aan je lezers kunt verkopen.

Het is een cursus van 12 modules (units genaamd), die je op volgorde doorwerkt. Bij elke unit zitten twee video's en een opdrachtenboek met extra uitleg. Je kijkt eerst de video's en daarna ga je zelf aan de slag met de opdrachten.

Nu  helemaal vernieuwd

En... in 2019 is EBA vernieuwd! Dit jaar zijn er allerhande bonussen toegevoegd, en zijn alle filmpjes opnieuw opgenomen. Omdat je een lifetime membership (zolang als de cursus bestaat) koopt, mag ik deze ook weer helemaal opnieuw doen. Fijn!

Hoe is het mij vergaan?

Nu ben ik niet de geduldigste persoon ter wereld, dus ik had wat moeite met het begin. Ik wilde graag direct naar het stukje over producten en zo. Sterker nog... ik begon er gewoon zelf mee.

Terwijl ik werkte aan unit 1, 2 en 3 lanceerde ik vast zelf een product. Het was iets waar mijn lezers blij van werden. De gratis versie werd zonder al te veel promotie al door 500 mensen gevolgd. En voor de betaalde versie had ik na 2 dagen al 2 klanten.

Ik ging verder met unit 4, en ik dacht... I got this. Ik kan dit nu zelf ook wel.

Het werd stil...

Maar nee. Na die 2 klanten bleef het angstvallig stil. En mijn bezoekerscijfers... die groeiden ook steeds minder.

Braaf ging ik over naar unit 5. En eindelijk... kwam ik bij het stukje over producten maken. En geld verdienen. "The sweet stuff" zoals Ruth het noemt.

Ik kan je vertellen: daar had ik op moeten wachten. Echt zo'n beetje alles dat ik fout kon doen, had ik fout gedaan. Dus die 2 klanten, dat was eigenlijk nog een gelukje.

Toen kwamen de klanten alsnog

Zodra ik door had wat ik fout deed, ben ik alsnog braaf de lessen af gaan maken. En daarna vlogen de klanten naar binnen.

Sindsdien heb ik nog zo'n 10 producten gelanceerd. En... ze halen allemaal klanten binnen. Blije klanten overigens ook. Ik krijg echt hele leuke reacties.

En die allereerste klanten: die hebben allebei meerdere producten gekocht. Zo leuk om te zien!

Is Elite Blog Academy ook iets voor jou?

De reden dat ik je zo uitgebreid vertel over deze cursus is dat ik denk dat jij er mogelijk ook iets aan kunt hebben. 

Het is een Amerikaanse cursus, dus niet alles is van toepassing op ons. Maar... verrassend veel werkt hier wel. Alles wat ik tot nu toe uit heb geprobeerd (en waarvan ik eigenlijk dacht... dat is te Amerikaans), blijkt gewoon te plakken.

Helemaal in het Engels?

De cursus helemaal in het Engels. Dat is wel een puntje van aandacht. Als je niet vloeiend Engels spreekt, is het misschien niet handig om te doen.

Is het de prijs waard?

De cursus kost ongeveer € 880 ($997). Het is echt een investering inderdaad. Maar... ik heb het inmiddels dik terugverdiend.

Sterker nog: in september van 2017 verdiende ik letterlijk 10 keer zoveel als dat ik in 2016 verdiende. En... de maand erna was mijn maandinkomen nog eens verdubbeld.

Natuurlijk, als ik de cursus niet had gedaan, had ik vast ook wel iets verdiend. Maar waarschijnlijk maar een fractie van wat ik nu heb verdiend.

Hoe verdien je dat terug?

Doordat ik alle opdrachten gemaakt heb, zit mijn hele blog veel beter in elkaar. Mijn teksten zijn beter, de structuur is veel beter, en... mijn producten sluiten veel meer aan op de wensen van mijn klanten. Ik heb een steviger netwerk opgebouwd. En mijn blogverdienmodel is nu heel anders, waardoor de kans op langdurig bloginkomen veel groter is.

Ik denk dat ik EBA zeker al 10 keer terugverdiend heb, zo niet vaker. En zoveel geld had ik nooit verdiend als ik die eerste investering niet gedaan had.

Meer lezen over hoe je geld kunt verdienen met je blog? Lees Hoe kun je geld verdienen met bloggen - 5 manieren die werken

Alvast gratis kijken?

Op de site van Elite Blog Academy staan uiteenlopende gratis resources voor bloggers. Zo kun je bijvoorbeeld een handige pdf downloaden over het in de markt zetten van je blog

Ook is er een overzicht van slechte bloggewoontes te vinden. Laten we het erop houden dat ik ze herken. 😉

En... je kunt er een overzicht downloaden met manieren om je bloginkomen te verhogen. Altijd handig om even te lezen!

Vragen?

Heb je vragen over Elite Blog Academy? Mail me, reageer hieronder of stel ze op mijn Facebook-pagina!

De cursus is officieel maar eens per jaar te koop, in de eerste week van maart. 

Mocht je dit later lezen, schrijf je dan vast in op de wachtlijst. Dan krijg je een berichtje zodra de cursus weer verkrijgbaar is (soms doen ze namelijk spontaan een extra geheime sale en dan ontdek je alleen als je al op de wachtlijst staat).

*Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als ik een commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. 

Is Elite Blog Academy de investering waard? Een Nederlandse review #bloggen #EBA #eliteblogacademy

Leave a Comment:

19 comments
Ester Broug says 2 March 2018

Van dat “Sweet Stuff” is leuk. Ik had gisteren de betaalmogelijkheid op mijn site aangemaakt en een product er op gezet. Bigshoppers met “de macht van de boodschappentas er op” Binnen een paar uur had ik al twee orders. Ik ben net begonnen met mijn blog dus het grote geld moet nog komen HAHA.

Reply
  Sjoukje Bakker says 2 March 2018

  Heee, dat gaat goed 🙂 Sneller dan bij mij, hahaha. Ik had het de eerste weken niet door, en logde toen weer eens in op mijn affiliate center. Toen bleek ik ook een paar orders te hebben. Ik kon mijn ogen echt niet geloven.
  Maar je went er snel aan. Nu schrik ik eerder als er een hele week niets besteld is, hahaha.

  Reply
Annemie says 2 March 2018

Leuk dat ik je stuk tegenkom. Ik ben zelf ook fan van Ruth maar twijfel ook enorm of dit niet te moeilijk is in het Engels. En of wel bruikbaar voor ons in Nederland. Bedankt voor je mening.

Reply
  Sjoukje Bakker says 2 March 2018

  Of het niet te moeilijk is, is wat persoonlijk natuurlijk. Maar het helpt echt enorm dat er transcrips zijn van alle video’s, die je heel makkelijk kunt vertalen met Google translate.

  En bijna alles is van toepassing in Nederland, daar is mijn blog echt het levende bewijs van.

  Misschien is het handig om je in te schrijven voor het webinar dat eraan komt? Dan weet je of je het Engels te moeilijk vindt, want dat is hetzelfde niveau. (ik zoek het linkje nog even op, en zal het toevoegen in de tekst hierboven). Veel succes!

  Reply
Jorien says 2 March 2018

Goed om te lezen! Ik vraag mij alleen af of het mogelijk is om echt geld te verdienen met een nicheblog. Het is mijn hobby, maar het zou natuurlijk leuk zijn… Zelf denk ik dat voor mij het hoogst haalbare is, om uitgenodigd te worden voor een evenement, in plaats van daarvoor te betalen. Vooral veel bezoekers krijgen is denk ik een goed doel voor mij, ook al heb ik en kleine niche.
Ik ga je site in de gaten houden voortaan!

Reply
  Sjoukje Bakker says 2 March 2018

  Dat ligt aan de niche 🙂 Dit is ook een nicheblog, en mijn andere blog is ook een nicheblog. En daar verdien ik inmiddels goed aan.
  Maar ik kan me voorstellen dat jouw niche (fantasy toch?) wat specifieker is dan de mijne. Maar als daar een publiek voor is, dan kun je er ook aan verdienen.

  Reply
Priscilla says 2 March 2018

Wij bloggen nu nog puur voor de hobby, omdat we het leuk vinden. Het lijkt ons wel ontzettend leuk om er ook een boterham mee te verdienen, maar ik geloof dat we daar nu nog veel te klein voor zijn. Ik zal eens de test doen die je in je artikel hebt gezet. Ik ben benieuwd!

Reply
  Sjoukje Bakker says 2 March 2018

  Het is sowieso een leuke hobby inderdaad. 🙂 Maar om te verdienen is een behoorlijk publiek wel wenselijk ja. 🙂 Veel succes met je blog!

  Reply
melanie says 2 March 2018

Ik ken haar nog niet en ga haar zeker in de gaten houden. Bedankt voor de tip haar gratis webinar ga ik zeker volgen. De acedemy klinkt erg interessant. Helaas heb ik het geld nu niet liggen. Maar wie weet volgend jaar wel. Ik hoop mijn blog uiteindelijk .om te kunnen zetten naar een betaalde baan. En ook al verdien ik er wel iets mee. Meer dan een droge boterham is het nog niet. Ik vind het zo bewonderenswaardig hoe snel jij je hebt ontwikkeld en met je blogs het zo goed doet. Inspireert mij zeker.

Reply
julia says 3 March 2018

klinkt super interessant
Jammer dat het bedrag zo enorm hoog is

Reply
Xarifa says 3 March 2018

Ik wil heel graag deze cursus doen, maar helaas staat mijn taal toch tegen 🙁

Reply
Quirina says 3 March 2018

Ik ben zelf net begonnen met bloggen, ik moet eerlijk zeggen het is een stuk moeilijker dan ik dacht want nu ik een half jaartje blogt ben ik aan het opruimen gegaan, teksten verbeteren die er in blijven en schrijf ik over vaste onderwerpen.

Ik lees eigenlijk niet meer hoe andere bloggers het doen, zitten echt wel waardevol tips tussen alleen doe ik het nu op mijn manier waar ik tevreden over bent. In mijn ogen is dat ook het belangrijkste en is het voor mij het belangrijkste dat ik er plezier in heb en de rest komt wel.

Reply
Marieke - designful.nl says 3 March 2018

Klinkt interessant, het Engels is geen probleem voor me. Maar het tarief staat me voor nu nog wel een beetje tegen.

Reply
Fleur says 3 March 2018

Klinkt als een interessante cursus. Helaas heb ik het geld niet om deze investering nu te doen

Reply
Laura | I scream beauty says 3 March 2018

Interessant!!

Reply
Mirjam Hart says 5 March 2018

Wat een goede tip! Ik had eerlijk gezegd nog nooit over die cursus gehoord, maar ben nu toch wel heel nieuwsgierig. En ik ben nu ook heel benieuwd naar jouw cursus. Succes met het ontwikkelen daarvan!

Reply
Tim v Geel says 5 November 2018

Leuk stuk, maar hoe heb je dat dan gedaan?! De titel van dit artikel impliceert dat je uitlegt hoe je je inkomen vertienvoudigd hebt. Maar uiteindelijk is er niets meer te lezen dan een affiliate link naar een Amerikaanse cursus?
Ben benieuwd naar je eigen ervaring en case study (daar hoeven uiteraard geen bedragen bij te staan)

Reply
  Sjoukje Bakker says 21 November 2018

  Goede vraag 🙂 Ik heb een duidelijke doelgroep gekozen, heb daar mijn blog omheen gebouwd en ben daar heel specifiek voor gaan schrijven. Toen steeg ik in Google, en ontving ik steeds meer opdrachten voor sponsoring. Daarnaast ben ik heel hard gaan werken aan eigen producten die aansloten op mijn blogonderwerp. Deze verkoop ik sinds een jaar op mijn blog en dat loopt heel goed. En ik haal ook steeds meer inkomsten binnen met affiliate marketing.

  Reply
Add Your Reply