Handige tools en tips

Hier vind je alle handige tools en fijne bedrijven met wie ik samenwerk op een rijtje. Ik heb ze opgedeeld in de volgende categorie├źn:

  • Opstarten
  • Promoten
  • Verkopen

Opstarten 

Als je begint met ondernemen, heb je als eerste een website nodig. Die kun je zelf bouwen, of laten bouwen. Voor allebei de varianten kan ik je een fijne partij aanbevelen. Lees hier mijn aanbevelingen voor het (laten) bouwen van een website.

Als je eenmaal een domein hebt, met daarop wordpress, heb je een thema nodig (als je het mij vraagt. Je kunt ook zelf alles in html programmeren, maar daar maak je het jezelf meestal niet makkelijker mee). Je kunt gebruik maken van een gratis thema, maar daar kom je meestal niet zo ver mee. Die kun je vaak niet inrichten naar je eigen smaak. Ik heb de afgelopen jaren al flink wat thema's uitgeprobeerd, en heb het beste thema gevonden. Meer over mijn favoriete thema lees je hier.  

Tot slot heb je teksten nodig. Natuurlijk leer ik je die graag schrijven. Maar als jij niet zo'n schrijver bent, maak je misschien liever gebruik van een tekstschrijver. Ik heb een mooi lijstje met mijn favoriete tekstschrijvers gemaakt, elk met hun eigen specialiteit.

Bekijk hier mijn aanbevolen tekstschrijvers.

Aan de slag met SEO?

Wil je graag beter gevonden worden op Google? Dan is het handig om te weten met welke zoekwoorden je het meeste succes gaat hebben. Ik gebruik hiervoor de handige tool KWFinder van Mangools. 

Die heeft ook een hele fijne extensie in Chrome, waarmee je onmiddellijk kunt zien hoe goed jouw site (of een andere site) het doet. 

Promoten

Heb je een mooie website en wil je meer bezoekers naar je website krijgen? Dan kun je daar allerhande sociale media voor inzetten. Wil jij weten welke sociale media voor jouw bedrijf het beste werken? Doe dan deze quiz.

Ik heb daarnaast een aantal handige tools op een rij gezet waarmee je je website op sociale media kunt promoten. Ook heb ik een handig lijstje met tools die je kunt inzetten voor het maken van mooie promotiemiddelen:

Verkopen

Voor het verzamelen van mailadressen raad ik je aan om Active campaign in te zetten. 

Om mooie inschrijfformulieren op je site te plaatsen, adviseer ik je om Thrive Leads aan te schaffen. 

Wil je webinars geven? Dan kun je het beste een abonnement nemen op Webinargeek. Dat is een heel gebruiksvriendelijk Nederlands webinarsysteem.