Ben je niet zo'n schrijver? Of twijfel je over je grammatica of spelling? Dan kan het heel handig zijn om iemand in te huren.

Ik heb mijn favoriete tekstschrijvers hier voor je opgenomen. 

Persoonlijke teksten met emotie

Anja Verhaar

Anja Verhaar is een geweldige tekstschrijver, vooral als het om blogs gaat. Elk verhaal dat ik van haar lees, bezorgt me een brok in de keel. 

In haar eigen woorden:

“Ik kan me geen leven voorstellen zonder pen en papier. En natuurlijk is tegenwoordig het toetsenbord mijn pen, maar toch. Schrijven doe en deed ik altijd. Soms schrijf ik in mijn hoofd en speel ermee, om er later gedichten, liedjes of blogs van te maken. Soms zijn het zakelijke teksten. Ook daar speel ik mee. Want zakelijk hoeft niet saai te zijn."

Waarom ik haar aanbeveel

Anja is echt een woordenkunstenaar. Ze kan elk gevoel in woorden uitdrukken. Als je haar een onderwerp geeft, komt ze met de mooiste blogs terug. 

Heb je al een tekst geschreven, maar voldoet die niet helemaal? Ook daar weet Anja raad mee, ze herschrijft het precies in jouw stijl. Natuurlijk is ze ook een goede editor, ze haalt de fouten er zo uit.

Anja's website met al haar dienstverlening vind je hier.

Effectieve webteksten - Nederlands & Engels

Wilma Stolk

Wilma Stolk schrijft zowel vloeiend Nederlands als Engels. Na jarenlange ervaring als corporate copywriter van een Japans bedrijf is er weinig meer wat ze niet onder woorden kan brengen. Wilma schrijft het liefst voor websites, omdat het subtiele samenspel tussen taal en techniek haar fascineert. 

In haar eigen woorden: 

"Ik ben wat je noemt een alpha-beta. Een nerd met schrijftalent. Iemand die graag met IT’ers omgaat omdat ze hun fascinatie met IT (en een lichte graad van autisme) deelt. Ik zoek graag uit hoe dingen werken en ben pas tevreden als ik het begrijp."

Waarom ik haar aanbeveel

Wilma snapt direct wat je bedoelt. En zo niet, dan zoekt ze het uit tot ze het helemaal in de vingers heeft. 

Ze schrijft, redigeert en adviseert. En dat doet ze zowel in het Nederlands als in het Engels. Superhandig als je je op de internationale markt begeeft. 

Wilma laat je teksten voor je werken! 

Wilma's website vind je hier.


Van ambtelijke tekst naar leesbaar verhaal

Lonneke Lodder

Lonneke Lodder werkt als tekstschrijver vanuit Spanje. Vooral voor de overheid en adviesbureaus in het publieke domein. Ze staat bekend om haar prettige en heldere teksten. Lonneke schreef een boek en het meest gehoorde commentaar was: 'in één ruk uitgelezen!'

In haar eigen woorden:

"Ik heb een zwak voor de overheid en de publieke zaak. Met plezier verander ik ingewikkelde beleidsteksten in een leesbaar verhaal. Het liefst doe ik dat vanuit mijn kantoortuin van 1,7 hectare met uitzicht op de Picos de Europa."

Waarom ik haar aanbeveel

Lonneke ken ik al jaren als een hele prettige blogcollega. Wat ik zo knap van haar teksten vind, is dat ze maar heel weinig woorden nodig heeft om een sfeer neer te zetten. 

Het maakt niet uit waarover ze schrijft, je hebt direct een gevoel bij de situatie. Dat maakt haar teksten levendig en helder tegelijkertijd.

Haar boek vind ik geweldig, ze laat ons het avontuur helemaal mee beleven vanuit je luie stoel. Aanrader!

Lonneke's website vind je hier

En haar boek Het leven is te kort om op kantoor te zitten bestel je hier.