Elke wordpress site heeft een thema nodig. Die geeft je site een uiterlijk, en daarin kun je alle instellingen regelen. Zelf maak ik al jaren gebruik van Thrive Themes, omdat je daarmee de mooiste landingspagina's kunt maken. 

Daarnaast heeft Thrive Themes ook allerhande plugins, die je als ondernemer enorm helpen, zoals een quiz builder, een titel optimalisator, en nog veel meer. 

Je thema bepaal je zelf

Eigenlijk is Thrive niet een echt thema, ondanks de naam. Een kenmerk van een thema is namelijk dat alles voorgeprogrammeerd is, zoals bijvoorbeeld het menu, de kleuren, het lettertype en ga zo maar door. Thrive Theme Builder is de basis van Thrive Themes, en hiermee bouw je het thema eigenlijk helemaal zelf. Waar je bij andere thema's dus altijd vast zit aan bepaalde kleuren, knoppen en functionaliteit, kun je bij Thrive dus echt alles zelf kiezen.

Nu klinkt dat ergens ook weer heel erg ingewikkeld misschien, want alles zelf kunnen kiezen is ook wel spannend. Daarom biedt Thrive gelukkig ook allemaal voorbeeldpagina's die je als basis kunt gebruiken. Hier maak ik vaak gebruik van, als ik een nieuw soort pagina maak. Als ik klaar ben, lijkt hij helemaal niet meer op het voorbeeld, maar dan heb ik wel vast een mooi beginnetje.

Sowieso praat Thrive je overal doorheen, met handige videotutorials. 

Handige plugins

Naast een basisplatform heeft Thrive ook allemaal plugins voor allerhande extra functionaliteit:

  • Thrive Leads: optin plugin voor het verzamelen van e-mailadressen en het opbouwen van je e-maillijst. Hiermee maak je echt de mooiste formulieren (zoals je hier ook overal op de site ziet staan). En je koppelt deze makkelijk aan allerhande e-mailproviders.
  • Thrive Quiz Builder: quiz builder plugin voor meer gekwalificeerde leads.
  • Thrive Ovation: testimonial plugin waarmee je reviews kunt opvragen en op een mooie manier overal op je site kunt zetten. De reviews op mijn homepage bijvoorbeeld heb ik met deze plugin gemaakt. 
  • Thrive Ultimatum: "scarcity" plugin met aflopende timers voor deadlines, deze gebruik ik soms voor tijdelijke promoties. 
  • Thrive Headline Optimizer: voor het testen van verschillende titels voor je blogs. Na een tijdje zie je precies welke titel het beste werkt om zoveel mogelijk mensen naar je website te trekken. 
  • Thrive Optimize: voor het uitvoeren van A/B split testen: ideaal als je verschillende landingspagina's wil testen bijvoorbeeld. 
  • Thrive Apprentice: voor het maken van je online cursussen. Sinds ik deze plugin heb gevonden, maak ik hier al mijn cursussen en trainingen in. 

Jaarlijks lidmaatschap

Thrive werkt op basis van een jaarlijks lidmaatschap van € 228, waarbij je gratis toegang krijgt tot alle functionaliteit, en tot de handige plugins. En alleen al voor die plugins is dat lidmaatschap het helemaal waard. Los kosten ze namelijk ongeveer € 60 per plugin, per licentie. Als je ze op meerdere websites wil toepassen, betaal je meer. Als je echter lid bent, kun je ze op meerdere websites toepassen, zonder dat je extra licentiekosten. 

Gratis trainingen en tutorials

Wekelijks ontvang je van Thrive een nieuwsbrief met de leukste tips. Zo heb ik van Thrive al zoveel leuke trucs geleerd om mijn website nog beter in te richten voor het verzamelen van mailadressen. Ze geven doorlopend leuke cursussen om je sites verder te verbeteren. 

Daarnaast heeft Thrive ook een hele grote kennisdatabase waarin je echt allerhande informatie over online verkopen kunt terugvinden.