Ik help je meer klanten te vinden met een ijzersterke blogstrategie.

Geef je nu op voor mijn praktische ondernemers- en blogtips, dan help ik je direct op weg.

Sjoukje Bakker - Profbloggers
januari 18, 2021
verdien meer met affiliate marketing - antwoord op je affiliate marketing vragen

Ken jij ze ook, die loze claims?

  • "Verdien tonnen zonder moeite!"
  • "Het geld stroomde binnen terwijl ik op vakantie was..."
  • "Je hebt echt geen duizenden bezoekers nodig om veel geld te verdienen!"

Je kent ze allemaal wel, die onzinnige reclames. Ze doen je geloven dat je echt iets verkeerd doet. En eigenlijk misschien zelfs wel dat je dom bent. 

En dat steekt eigenlijk best wel hè. Als jij wel bezoekers hebt. En een echt mooie blog waar je veel tijd in steekt. En dat je toch zo weinig geld met affiliate marketing verdient. 

Wat is het geheim van affiliate marketing?

Weet je wat het geheim is achter deze foute claims? Ze liegen. Het is namelijk NIET MAKKELIJK om veel geld te verdienen met affiliate marketing. Zo simpel is het.

Want weet je... als het wel makkelijk was, dan had het jou allang gelukt. Sterker nog, dan zouden al die foute adverteerders ook helemaal niet kunnen bestaan. 

Kun je dan wel geld verdienen met affiliate marketing?

Het snelle antwoord op die vraag is ja. Je kunt er wel echt geld mee verdienen. Maar... niet zo als die snelle internetjongens je beloven.

Het is geen kwestie van wat linkjes plaatsen en dan maar afwachten

Hoe werkt het dan wel?

Succesvol geld verdienen met affiliate marketing betekent de juiste producten koppelen aan de juiste doelgroep, ze aanbevelen én ze actief verkopen. En het is een kwestie van testen, testen, testen én... doorzetten. 

Verdien jij (bijna) niets met affiliate marketing? Zet deze stappen

Ben jij al eens begonnen met affiliate marketing? En verdien je er toch nauwelijks iets mee? Dan is het tijd voor actie.

Stap 1: Wie is jouw doelgroep?

De allerbelangrijkste stap bij succesvolle affiliate marketing is bepalen wie jouw doelgroep is. Je moet heel goed weten wie jij bereikt en wat die mensen nodig hebben. 

Stap 2: Kies de juiste producten

Kies de producten die passen bij jouw ideale lezer. En selecteer producten die ook echt iets opleveren. (Die laatste stap is cruciaal). 

Stap 3: Meld je aan bij de juiste netwerken

Heb je een idee van wat jouw lezer zou willen kopen? Meld je dan aan bij de juiste netwerken, zodat je ook goede linkjes toe kunt voegen in jouw blogs. 

Lees ook: Affiliate programma's op een rij: welke kun jij het beste kiezen?

Stap 4: Zoek bijpassende merken en meld je aan

Heb je je aangemeld bij de bureaus? Dan kun je op zoek naar de merken die de producten verkopen die passen bij jouw doelgroep. Je moet je hiervoor per merk aanmelden. Daarna krijg je de beschikking over de links. 

Stap 5: Maak een kalender

Om strategisch aan de slag te gaan met affiliate marketing is een verkoopkalender van groot belang. Dan kun je op gezette momenten de juiste producten aanbevelen. Zo zijn boeken bijvoorbeeld interessant in november (als cadeau-idee) en cursussen juist in januari (als veel mensen aan de slag gaan met goede voornemens). 

Stap 6: Schrijf steengoeie content

Als je de producten hebt geselecteerd, en linkjes hebt verzameld, wordt het tijd om ze overal te plaatsen. Schrijf blogs waarin je de producten langs laat komen. Dat kan bijvoorbeeld met een leuke anekdote, een verzameling tips, of een product review. 

Een voorbeeld van een productreview-blog met affiliate links vind je hier: De beste boeken voor op jouw ondernemersverlanglijstje

En een voorbeeld van een blog waarin terloops een affiliate product wordt genoemd vind je hier: Waarom ik nooit in SEO geloofde – en er nu toch aan werk

Stap 7: Promoot je content via de juiste kanalen en verkoop pro-actief

Wacht niet af tot iemand op een linkje klikt, maar ga pro-actief aan de slag met je kalender en je blogs. Promoot je blogs (organisch of betaald) op de juiste momenten. En schrijf mails die hierop aansluiten. 

Hulp nodig?

Wil je graag meer verdienen met affiliate marketing? Bestel dan mijn cursus Meer verdienen met affiliate marketing.

Hierin leer ik je de 7 stappen die je moet zetten om geld te verdienen met affiliate marketing. Ik laat je precies zien hoe het moet. Geen loze beloften en onzinkreten.  Maar gewoon duidelijke acties en het eerlijke verhaal. Dat scheelt je tijd en veel frustratie.  

  • We gaan eerst aan de slag met de basis: wat is affiliate marketing en waarom wordt er zoveel onzin over verteld?
  • Daarna kijken we naar waar jouw mogelijkheden liggen om meer te verdienen met affiliate marketing. Wat zijn de juiste producten? En waarom passen ze op jouw blog? 
  • Ook leg ik uit hoe de verschillende affiliate platforms werken (zoals Daisycon en Awin), zodat je niet langer uren kwijt bent aan het zoeken van de juiste links. 
  • Ik vertel je hoe je het meest kunt verkopen, door van je lezers fans te maken. Of eigenlijk heel concreet: hoe zorg je dat mensen wél op je linkjes klikken?
  • Tot slot geef ik je tips over wat wel én wat niet werkt en waarom.

De investering voor deze cursus is slechts 49 euro (exclusief btw).

Dat verdien je gegarandeerd terug als je de concrete tips van deze cursus inzet op jouw website. Daarnaast scheelt het je uren uitzoekwerk. 

Meer verdienen met affiliate marketing?

Bestel nu mijn online cursus en leer in 7 stappen hoe jij direct meer verdient.

Over de auteur

Sjoukje Bakker

Hallo, mijn naam is Sjoukje Bakker en ik help jou met al je blog- en online marketingvragen. Wil je meer klanten? Ik kijk graag met je mee. Samen ontwikkelen we een online strategie die jou langdurig succes brengt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Verder lezen

Heb jij geen idee waarover je kunt bloggen?

Vraag nu mijn handige brainstormvragen aan.  Die helpen je op weg naar de beste blogideeën om jouw ideale klant binnen te slepen.