De start van Profbloggers - Profbloggers.nl
Sjoukje Bakker - blogcoach

De start van Profbloggers

“Waarom maak je er geen aparte blog van?” Ik was even stil. Al maanden was ik op zoek naar een manier om mijn blogadvies te delen. Maar elke keer als ik een poging deed op mijn blog, botste het met het onderwerp en de doelgroep van mijn personal finance-blog. Pas toen ik mijn frustraties op oudejaarsavond met een vriendin deelde, vond ik de oplossing (of eigenlijk zij dus). 🙂 Een aparte blog voor bloggers? Ja, waarom eigenlijk niet?

Ik dacht nog een paar dagen na over de naam, tekende de structuur en claimde gauw een url. Profbloggers was een feit! En met het vaststellen van de naam kwamen de ideeën. Het werd geen blog, maar een platform. Over bloggen. Voor én door bloggers!

De weg er naar toe

Nadat ik in 2016 mijn personal finance blog Meer geld, minder stress had gelanceerd, heb ik me al vrij snel volledig op het bloggen gericht. Ik deed een cursus voor professionele bloggers en testte van alles uit. Hoewel het even duurde voor ik van mijn blog kon leven, kwam er wel al snel geld binnen. Ik ben een marketeer met een vlotte pen, en die vaardigheden zijn handig als blogger. Mijn statistieken overstegen maandelijks mijn doelstellingen. En ik vond het ook relatief makkelijk om nieuwe manieren aan te boren om geld met mijn blog te verdienen.

Cursussen. Heel veel cursussen.

Als ik het zo opschrijf, lijkt het heel makkelijk. Maar dat was het nu ook weer niet. 🙂 Ik heb heel veel moeten zoeken naar goede informatie. Ook volgde ik veel (Amerikaanse) blogcursussen, al vanaf het moment dat ik mijn blog lanceerde. Ik leerde alles over het schrijven van een goede blog, het promoten van een blog, het vindbaar maken van een blog. En… het “monetizen” van een blog oftewel het geld verdienen met mijn blog. Door er honderden blogs over te lezen en tientallen cursussen over te volgen, en dat te combineren met mijn marketingkennis, ontdekte ik steeds beter hoe ik mijn blog bij een groot publiek onder de aandacht kon krijgen.

Vallen en opstaan.

Naast er veel over lezen, heb ik natuurlijk ook van alles uitgeprobeerd. Het bleek een weg van vallen en opstaan. Omdat de cursussen Amerikaans waren, werkte niet alles hier wat ik eruit leerde.  En bovendien: niet alles wat daar mag of technisch kan, kan hier ook zomaar. Tegelijkertijd is de markt daar veel verder en al veel meer verzadigd. Veel dingen die ik leerde, werken hier eigenlijk nog veel beter en sneller.

Mijn praktische marketingkennis heeft me ook geholpen. Ik weet hoe je iets moet verpakken om er aandacht voor te krijgen. En wat er nodig is om een product in de markt te zetten. En… wat er nodig is om je product winstgevend te maken. Ook niet onbelangrijk.

Een eigen blogstrategie die werkt

Op basis van al mijn ervaringen zowel uit het verleden als uit mijn recentere blogcarrière, heb ik een eigen blogstrategie ontwikkeld. Eentje waarvan ik weet dat het werkt. Omdat ik het zelf heb getest en toegepast. Maar ook omdat ik het aan anderen heb geleerd. Ook zij passen het succesvol toe en laten zien dat het werkt.

Mijn blogstrategie:

Een platform voor en door bloggers

Als ik ergens in geloof, dan is het in samenwerken met anderen en leren van elkaar. Daarom is Profbloggers een echt bloggersplatform. Een plek waarop je informatie kunt vinden over het beginnen van je eigen blogbedrijf. Dit is ook het thema van alle blogs op deze site. Ze worden geschreven door mij, en door andere bloggers met een bepaald blogspecialisme.

Cursussen vinden en verkopen

Daarnaast is Profbloggers een cursusplatform, waarop je (heel binnenkort) blogcursussen kunt vinden én aanbieden. Als je een goede cursus hebt gemaakt voor bloggers, dan verkopen wij die voor je (tegen een vooraf afgestemde commissie). En andersom is er natuurlijk ook een affiliate programma. Alle cursussen die wij hierop aanbieden vanuit Profbloggers mag je – na inschrijving op ons affiliate programma – ook op je eigen site verkopen. Daarvoor ontvang je dan ook een mooie affiliate commissie.

 

Doe je ook mee?

Wil jij een gastblog schrijven over bloggen? Of een blogcursus aanbieden op Profbloggers? Stuur een mailtje aan Sjoukje@profbloggers.flerque.nl Dan vertel ik je er alles over!

Wie ben ik?

Mijn naam is Sjoukje Bakker. En ik ben de oprichter van www.profbloggers.nl en van de succesvolle personal finance blog www.meergeldminderstress.nl. Vroeger was ik projectleider en marketeer/communicatiemanager bij een grote verzekeraar. Tegenwoordig ben ik ondernemer in mijn eigen blogbedrijf en projectleider in mijn eigen consultancybedrijf.

Graag zet ik me in om jou te helpen bij het opzetten van jouw blogbedrijf!

 

Leave a Comment:

9 comments
Quirina says 7 March 2018

Zelf ben ik sinds kort begonnen met bloggen, het is echt een apart iets moet ik eerlijk zeggen. Ik hoop dat ik er ook een eigen onderneming heb, alleen dan niet alleen op het bloggen zelf gericht maar in combinatie met mijn fotografie.

Reply
    Sjoukje Bakker says 7 March 2018

    Dat is een mooie combinatie, bloggen en fotograferen. Ik heb je blog gezien, ik denk dat je iets heel moois neer gaat zetten. Succes!

    Reply
Patricia says 7 March 2018

Wat een geweldig initiatief! Ik heb zelf nog wel eens hulp nodig als het gaat om bloggen, dus dan komt een site als die van jou als geroepen 🙂

Reply
Lynn Mikolajczak says 7 March 2018

Een heel mooi initiatief. Ikzelf zou mijn SEO dringend moeten aanpakken.

Reply
Patricia Schmitz-Heres says 7 March 2018

Succes met je blog. Stiekem heb ik al een aantal keer gelezen en tips opgedaan hier

Reply
Marieke - designful.nl says 7 March 2018

Wat een leuk initiatief! Ik ga het even in de gaten houden.

Reply
Just Demi says 7 March 2018

Wat super! Ik blog nog niet zo lang dus dit komt super goed uit

Reply
Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl says 7 March 2018

Dit is daar inderdaad de perfecte manier voor, dat had ik ook al bedacht 🙂 Heel veel succes met jouw platform!!

Reply
Fleur says 8 March 2018

Er valt nog zoveel te leren over het bloggen. Ik ga je dus zeker volgen op deze blog

Reply
Add Your Reply