Ik help je meer klanten te vinden met een ijzersterke blogstrategie.

Geef je nu op voor mijn praktische blogtips, dan help ik je direct op weg.

Sjoukje Bakker - Profbloggers
januari 7, 2020
Meer interactie op je sociale media_ Doe mee - Sjoukje Bakker Profbloggers

Social media zijn bedoeld als om sociaal met elkaar om te gaan. Gezellig met elkaar in gesprek te gaan. Echt contact te sluiten. Maar in de praktijk... blijkt dat toch moeilijk.

Als ik aan mijn klanten vraag wat ze het lastigst vinden van online marketing, krijg ik altijd het antwoord: sociale media. Nou ja, ze zeggen niet altijd precies hetzelfde, maar het komt er wel op neer:

  • meer volgers krijgen
  • reacties krijgen op berichten
  • gezien worden

Dat algoritme ook altijd...

Dat laatste lijkt nog wel het lastigst. Want... dat algoritme hè. Dat is de pest. Het maakt niet uit of je het over LinkedIn, Facebook of Instagram hebt. Dat algoritme moet bestreden worden. En daar zijn tientallen cursussen over. Daarin leer je allerhande trucjes en tips hoe je beter met het algoritme om moet gaan. 

  • Op Instagram is het verstandig om je foto's in een bepaalde volgorde te plaatsen. Of er altijd een vast filter overheen te leggen. En vergeet ook vooral niet genoeg hashtags te plaatsen. 
  • Op Facebook kun je deel & like-acties doen. Het mag al jaren niet meer, zo hoor je ook van de goeroes, maar het gebeurt nog dagelijks. Blijkbaar is Facebook daar nu ook weer niet heel streng in.
  • En nog irritanter, eveneens op Facebook: het stellen van onzinnige vragen waar wel veel mensen op reageren. Of door het neergooien van rare "feiten" die nergens op gebaseerd zijn, maar die wel uitlokken tot taggen van anderen ("iemand die een van de volgende 12 zeer populaire namen heeft neemt jou mee op vakantie"). 
  • En op LinkedIn: linkjes pas na het publiceren toe te voegen, of als eerste comment (twee tips die ik bijna dagelijks ergens lees).

Het werkt op zich wel...

Veel van deze strategieën zijn gericht op trucjes, die het algoritme op zich wel beïnvloeden. Maar het leidt uiteindelijk ook altijd weer tot nieuwe algoritmewijzigingen, met als gevolg dat je je hele strategie om moet gooien. En het leidt op de lange duur sowieso alleen maar voor irritatie bij je doelgroep. Zonde van de energie dus. 

Wat werkt veel beter?

Wat echter altijd werkt, is uitgaan van waar een medium voor bedoeld is: echte sociale interactie. Content plaatsen waar mensen wel op zitten te wachten. En antwoord geven op vragen van mensen. Of reageren op de reacties van mensen. 

Hoe doe je dat als er niemand reageert?

Het lastige is alleen wel: interactie krijg je pas, als er al mensen zijn die reageren. Wat dat betreft werkt het met sociale media eigenlijk net als bij een rijtjes restaurants in een toeristengebied. Waar ga je naar binnen? Bij het restaurant waar al mensen zitten, of juist in het lege restaurant?

Juist ja. Mensen zijn kuddedieren. Om reacties te krijgen, moeten er reacties zijn. Het is een vicieuze cirkel. Als het goed gaat, gaat het heel goed. En als het niet goed gaat, dan is het alleen maar heel deprimerend, zo'n "sociaal" medium.

De oplossing: een challenge

Om je te helpen om je interactie goed op gang te krijgen, organiseer ik daarom iets leuks. Een challenge om de interactie op jouw social media te verdrievoudigen. 

Van 21 tot en met 25 september ga ik jou helpen om meer reacties te krijgen, meer likes én meer contact.

Hoe werkt het precies?

Je interactie op sociale media omhoog krijgen, doe je door te geven. Door zelf de interactie met anderen op te zoeken. Niet alleen maar zenden, maar ook zelf anderen versterken. Feedback vragen én geven.

En precies dat gaan we doen. We gaan elkaar een boost geven en elkaar versterken. Daar ontvang je dagelijks een opdracht voor.

Wat gaan we doen?

10 dagen lang ontvang je een korte opdracht waar je zo'n 10 minuten aan kwijt bent.

De opdrachten zijn met name gericht op de interactie met anderen. Je gaat gewoon door met jouw eigen strategie, die je al toepaste, maar tijdens de challenge stop je er net wat meer tijd in.

Daarnaast plaats ik in mijn Facebook-groep regelmatig topics waar je je links in kunt plaatsen en die van anderen kunt vinden, zodat je elkaar kunt vinden en verder helpen.

Hoe kun je mee doen?

Meedoen is eenvoudig. Schrijf je hier in. Dan krijg je vanaf maandag de 21e vanzelf de opdrachten toe gemaild.

En ja... het is gratis. 

Over de auteur

Sjoukje Bakker

Hallo, mijn naam is Sjoukje Bakker en ik help jou met al je blog- en online marketingvragen. Wil je meer klanten? Ik kijk graag met je mee. Samen ontwikkelen we een online strategie die jou langdurig succes brengt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}