Ik help je meer klanten te vinden met een ijzersterke blogstrategie.

Geef je nu op voor mijn praktische blogtips, dan help ik je direct op weg.

Sjoukje Bakker - Profbloggers
november 22, 2018
Pinterest challenge

Jaren geleden zat ik dagelijks op Pinterest. Ik was via een Google-zoektochtje naar kerstknutsels terechtgekomen op de pinborden van Amerikaanse bespaarblogs (Amerikaanse bespaarbloggers knutselen nogal graag) en was mateloos gefascineerd. Sowieso door hun creatieve manieren om kerstballen uit wc-rollen te toveren, maar ook door hun slimme bespaartips. En... door het feit dat sommigen van hen van hun blog een winstgevend bedrijf hadden gemaakt. Ik pinde heel wat af.

Toen ik zelf een personal-finance-blog begon, deels gebaseerd met al die briljante tips die ik van mijn Amerikaanse voorbeelden geleerd had, liet ik Pinterest achter me. Ik kwam er nooit Nederlandse tips tegen, en had het idee dat Pinterest in Nederland niet leefde. En ook dat het geen enkele zin had om daar tijd in te investeren. Herkenbaar?

Dom, dom, dom

Dat was dus echt een heel dom idee. Sterker nog... Ik baal er nog altijd van dat ik mezelf al die maanden onder een steen had verstopt. Want weet je waarom ik zo weinig Nederlandse berichten tegen kwam? Omdat alle Nederlandse bloggers onder die steen zaten! Niet omdat er geen lezers waren! Er zijn miljoenen Nederlandse pinners. Ik was er zelf één!

Wat heeft Pinterest me inmiddels opgeleverd?

Zodra ik begon met pinnen, zag ik direct een enorme stijging in aantallen bezoekers. En die bezoekers blijven maar komen.

Sinds het begin van mijn blog zijn er al ruim 105.000 unieke bezoekers via Pinterest op mijn personal-finance-blog terecht gekomen. Dat is bijna éénderde van het totaal. En zelfs als ik nauwelijks tot niet pin, zoals de afgelopen maanden, komen er vele lezers via Pinterest binnen. Als je je Pinterest-account eenmaal goed hebt ingericht, kun je daarna veel minder pinnen en toch geweldige resultaten behalen.

Hoe zit dat met jou?

Heb jij al een Pinterest-account? En hoe gaat het daarmee? Krijg jij daar het verkeer dat je zou willen hebben? Of vind je het lastig om goede pins te maken en veel verkeer te trekken?

Of heb je misschien nog geen Pinterest-account, maar zou je dat eigenlijk wel graag willen?

Dan heb ik iets leuks voor je...

Samen met Fleur van Pinexpert organiseer ik een leuke 10-daagse Pinterest challenge, speciaal voor bloggers en ondernemers. Wil jij ook meer bezoekers naar je website krijgen via Pinterest? Dan is dit iets voor jou.

Hoe werkt de challenge?

Tien dagen lang ontvang je een mail van ons, met een uitdaging daarin. We leggen precies uit wat je moet doen om van jouw Pinterest-account ook een succes te maken. Na die 10 dagen heb je een aantrekkelijk en herkenbaar Pinterest account, dat past bij jouw blog of bedrijf.

Wat gaan we doen?

Je gaat je borden onder de loep nemen, leert (meer) over groepsborden en zorgt voor een goede basis. Met alleen je account ben je er natuurlijk nog niet.

In de challenge gaan we daarom ook aan de slag met je pins. Je leert tips en trucs voor goede pinafbeeldingen en gaat een template voor je pins maken. Daarnaast gaan we ook kijken naar de pinbeschrijvingen en wat hier de best practices zijn. Tot slot kijken we naar de statistieken.

Leer de beste Pinterest strategie

De strategie die we bespreken geeft je dé tips om je account te laten groeien en meer kliks vanaf Pinterest te krijgen.

Daarnaast komen er ook nog wat randvoorwaarden aan de orde, zoals je account omzetten naar zakelijk, zorgen dat je site pinbaar is en hoe je de statistieken kunt uitleggen.

Eén ding is zeker, na deze tien dagen heb je een vliegende start gemaakt met het inzetten van je Pinterest account voor je blog of website.

Doe je mee?

Schrijf je dan nu in! Dan ontvang je vanaf komende maandag dagelijks een uitdaging via de mail. En je krijgt ook direct de beste emailtips van zowel Pinexpert als Profbloggers in je mailbox. 

Elke maandag start de challenge opnieuw, dus het maakt niet uit wanneer je je inschrijft.

Ja, ik doe mee!

Ik geef hiermee toestemming om mail over de challenge te ontvangen, en om me in te schrijven op de mailinglijst van Profbloggers en de mailinglijst van Pinexpert. Ik krijg 10 leuke Pinterest uitdagingen toegestuurd en ook direct de beste emailtips van zowel Pinexpert als Profbloggers in mijn mailbox.

Over de auteur

Sjoukje Bakker

Hallo, mijn naam is Sjoukje Bakker en ik help jou met al je blog- en online marketingvragen.

Wil je meer klanten? Ik kijk graag met je mee. Samen ontwikkelen we een online strategie die jou langdurig succes brengt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Ik wil pinterest ook meer gaan gebruiken maar ben net overgegaan naar fulltime bloggen dus eerst even daarop focussen tot dat ritme erin zit

  1. Je kunt je vast inschrijven en dan de taken uitvoeren zodra je tijd hebt? 🙂 Het is ideaal om zo via Pinterest meer verkeer te krijgen. Veel minder werk dan Facebook in ieder geval!

 2. Zeker weten dat ik een Pinterest account heb, maar nu moet ik toegeven dat ik daar weinig mee doen. Ik vind het een beetje een raar medium. Snap er niets van, oeps.

 3. Ik heb Pinterest en ik heb zelfs een zakelijk account en alles. Maar toch vind ik het lastig om Pinterest succesvol te gebruiken moet ik bekennen. Vooral het pinnen van andermans plaatjes vind ik vaak lastig: ze moeten wel de moeite zijn lijkt me.

  1. Ja dat vind ik ook nog wel eens lastig. Maar gelukkig maakt het niet uit in welke taal je repint. En er zijn zat Engelse voorbeelden te vinden van pins die wel passen bij waar ik over schrijf.

 4. pinterest is inderdaad een interessant medium, maar je moet er wel je tijd voor nemen… en laat tijd nu net een probleem zijn bij mij 🙂

 5. Jaaaa, Pinterest! Ik merk als ik echt moeite steek in m’n afbeeldingen (blogtitel al op de foto vermelden bijvoorbeeld) dat ik meer verkeer krijg. Toch ligt mijn hart bij Instagram ❤️

 6. Ik zit al een tijdje op Pinterest en van alle kanalen krijg ik het meeste verkeer door Pinterest en Facebook. Het feit dat er steeds meer NL content is te vinden is erg fijn en geeft aan dat men steeds meer de kracht van Pinterest begint door te hebben.

 7. Ik ben veel met Pinterest bezig, maar het verkeerd valt nog tegen. Er gaat dus ergens iets mis… Ik doe mee! Je bent nooit te oud om te leren 😉

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Verder lezen

Heb jij geen idee waarover je kunt bloggen?

Vraag nu mijn handige brainstormvragen aan.  Die helpen je op weg naar de beste blogideeën om jouw ideale klant binnen te slepen.