Wil jij meer lezers? Gebruik deze 3 handige tools - Profbloggers.nl
Veel bezoekers op je site

Wil jij meer lezers? Gebruik deze 3 handige tools

Als iets me ooit tegen is gevallen van bloggen, dan is het wel hoeveel tijd het kan kosten. Kan inderdaad. In de loop der jaren heb ik namelijk flink wat trucs en favoriete blogtools ontdekt die me veel tijd besparen. Alles wat ik kan automatiseren, automatiseer ik ook. Dat kan op allerhande niveaus. Er zijn tools om de basis te versnellen, tools om je bereik te vergroten en tools waarmee je geld verdienen makkelijker maakt.

In deze uitgebreide blog vind je een overzicht van de 3 naar mijn idee handigste tools om je sneller meer lezers te krijgen. Ik leg uit waarom ik de tools gebruik, hoe ik deze gebruik én wat de kosten zijn.

Handige tool 1: Gebruik Tailwind voor Pinterest

Door je blogs te pinnen op Pinterest, kun je ze op een makkelijke manier bij veel mensen onder de aandacht brengen. Maar met eenmalig je pins op Pinterest zetten ben je er niet. Alleen als je voortdurend je borden bijwerkt, zowel met eigen pins als met pins van anderen kun je je bereik vergroten.

Hoeveel pins moet je bewaren?

Aangeraden wordt om in ieder geval dagelijks een aantal pins te bewaren. Het precieze aantal is niet echt duidelijk. Er zijn mensen met hele goede resultaten die elke dag maar 5 pins bewaren. Ik ken ook verhalen van mensen die pas echt veel verkeer naar hun site kregen, toen ze dagelijks 80 pins bewaarden. Er is geen peil op te trekken dus.

Zoveel werk!

Wat wel zeker is, is dat dagelijks pinnen je meer oplevert dan eens in de zoveel tijd grote aantallen op je borden gooien. En dat is nu precies het probleem, want af en toe heb ik best zin om Pinterest af te struinen en flink wat nieuwe pins te verzamelen. Maar heel vaak ook niet.

Het antwoord: Tailwind

En dan is het toch wel heel handig dat daar een tool voor bestaat: Tailwind. Hiermee plaats ik dagelijks zo’n 25 pins op uiteenlopende borden op gebied van succesvol ondernemen met je blog. Eens in de maand vul ik mijn Tailwind-kalender. Dat kost me ongeveer een uurtje werk. En dat levert me duizenden bezoekers op, het hele jaar door.

Voorheen deed ik dat ook voor Meer geld, minder stress. En alhoewel ik daar niet meer op blog, komen er door die handige Tailwind-acties nog altijd duizenden bezoekers per week langs.

Hoe gebruik je Tailwind?

Ik plaats eerst al mijn eigen nieuwe pins op Tailwind. Die voorzie ik van duidelijke omschrijvingen, en passende hashtags. Daarna zoek ik de bijpassende borden bij elke pin. Tot slot geef ik met 1 klik de opdracht om ze allemaal in te plannen.

Daarna ga ik op Pinterest op zoek naar pins van andere bloggers die over globaal dezelfde onderwerpen schrijven. Met de Tailwind-extensie in Chrome kan ik zo in een paar minuten tientallen pins selecteren en inplannen.

Ook ben ik lid van een aantal handige tribes op Tailwind. Dat zijn samenwerkingsgroepen van uiteenlopende bloggers. Het idee is dat je daar pins neerzet, die anderen voor je pinnen. En dat jij dan hun pins op jouw borden pint. Dat scheelt je beiden een hoop tijd en het levert je meer verkeer op. De pins die op mijn borden passen selecteer ik, en gooi ik, eveneens met 1 klik, op de planning.

Wil je ook lid worden van mijn bloggerstribe? Klik hier om je aan te melden.

Tot slot klik ik op shuffle. Daarmee worden alle ingeplande pins door elkaar gegooid, zodat Tailwind afwisselend mijn eigen pins en pins van anderen op Pinterest plaatst.

Favoriete blogtools: Pinterest-schedule in Tailwind

Mijn Pinterest-schedule in Tailwind

Ik zei het al, alles bij elkaar is het een uurtje werk per maand meestal. En dan ben ik er weer zeker van dat ik minimaal 1 maand elke dag nieuwe pins op Pinterest heb staan.

Ook handig voor Instagram

Sinds kort gebruik ik Tailwind ook om mijn Instagram-feed in te plannen. Ook dat is echt heel erg handig. Je kunt precies zien hoe je feed eruit komt te zien. Daarnaast kun je uiteenlopende lijsten met hashtags opslaan, voor verschillende doeleinden en type foto’s. En je kunt je foto’s automatisch door laten plaatsen op Facebook (en Pinterest, maar dat zou ik zelf niet doen, vanwege het afwijkende formaat). Tot slot kun je ook nog aangeven dat je hashtags in de eerste reactie opgenomen moeten worden. Superhandig dus! Ook hier heb ik nu al een maand in vooruit gepland.

Favoriete blogtools - mijn instagramfeed in Tailwind

Mijn ingeplande Instagramfeed in Tailwind

Volg je me al op Instagram? Klik hier om mijn foto's te zien.

De kosten van Tailwind

Tailwind kun je eerst een maand gratis uitproberen. Daarna kost het $ 15 per maand. En als je je realiseert dat het je waarschijnlijk gemiddeld 30 uur per maand scheelt, is dat een kleine bijdrage.

Als je het ook voor Instagram wil gebruiken, moet je een tweede account hebben. Dat is wel een beetje jammer dus, want dat kost je dan al $ 30 per maand. Ik heb het er voor over, omdat het me zoveel tijd bespaart, maar ik kan me voorstellen dat dit wel een hobbel is.

Handige tool 2: Gebruik de publicatieplanner voor Facebook

Een tweede manier om je bereik te vergroten is door je blogs regelmatig te delen op Facebook. Het punt met Facebook is dat je een behoorlijk actieve feed moet hebben om je berichten aan veel mensen te laten zien. Hoe meer mensen reageren, hoe meer je links getoond worden. Maar dat is een beetje een vicieuze cirkel. Het kan heel positief uitpakken: als jij iets post, waarop gereageerd wordt, wordt er steeds meer getoond en weer meer op gereageerd. Helaas werkt het andersom ook: als jij iets post dat geen reacties oproept, dan wordt het aan steeds minder mensen getoond. En alle volgende berichten worden ook weer minder zichtbaar, al vanaf het begin.

Door hele relevante informatie te plaatsen, is de kans dus groter dat je berichten getoond worden. Maar… wat is nu heel relevant? Tja. Dat ligt aan je doelgroep. Wat ik inmiddels wel geleerd heb, is dat foto’s, quotes, vragen en tips vaak heel goed werken.

Alleen… dit soort linkloze berichten leveren geen kliks op naar je website. En daar was het natuurlijk wel om te doen. Die kun je er wel tussendoor vlechten. Bijvoorbeeld elke dag een vraag, een tip of een gekke foto en dan ook nog een of twee links er tussendoor.

Als je dat zo optelt, kun je je voorstellen dat het behoorlijk veel werk is om je timeline te vullen. En daar helpt de publicatieplanner van Facebook je bij.

Hoe gebruik je de publicatieplanner?

Maak eerst een lijst met leuke ideeën, foto's, stellingen en vragen. Die kun je bijvoorbeeld baseren op blogs die je al eerder geschreven hebt. Ook kun je links naar je eerdere blogs in je lijst opnemen, waarbij je verschillende inleidingen bedenkt.

Vervolgens plaats je de posts op deze lijst als concepten in de publicatieplanner. Je kunt de publicatiedata later nog aanpassen.

Als posts eenmaal geplaatst zijn, kun je in deze tool ook precies zien hoe ze het gedaan hebben. Kijk daar ook regelmatig naar, zodat je steeds betere berichten kunt plaatsen. 

De publicatieplanner is gratis

De publicatieplanner van Facebook is gratis. Handig!

Handige tool 3: de plugins van Thrive themes

De plugins van Thrive themes kun je eigenlijk geen tool noemen, het zijn meerdere tools en thema’s. Aangezien je met een maandlidmaatschap voor het hele pakket, dat nauwelijks meer kost dan Tailwind, de beschikking krijgt over zo’n 25 superhandige plugins, gooi ik het toch op 1 grote hoop.

Voor mijn site maak ik gebruik van een thema van Thrive themes. Dit thema is er bij uitstek voor geschikt om je lezers om te zetten in leads. Handig als je eigen producten verkoopt dus. Maar waarom ik het nu noem, is vanwege de handige plugins die Thrive Themes ook heeft om je bereik te vergroten, zoals:

De Headline Optimizer helpt je titels verbeteren

Met de Headline Optimizer kun je testen of je titels aanslaan bij je publiek. Je kunt elk bericht meerdere titels geven. Na een paar dagen of weken, kijk je welke titel het meeste respons heeft. Vervolgens kun je deze titel als winnaar aanwijzen en wordt deze overal gebruikt.

Door dit elke keer te doen, weet je zeker dat je een goede titel hebt. En je leert er ook steeds weer van. Daardoor worden je titels steeds beter.

De Quiz builder trekt lezers naar je site

De laatste superhandige tool die je kan helpen bij het vergroten van je publiek is Thrive quiz builder. Hiermee kun je zelf de gekste en leukste quizzen bouwen, zonder enige moeite. Je bedenkt de vragen en de antwoorden, en hangt ze onder elkaar. Vervolgens kun je kiezen of je de uitslag direct toont, of dat je mensen eerst om hun emailadres vraagt. Het is dus ook nog een leuke lead generator.

Je zelf gebouwde quiz kun je vervolgens overal delen. Mensen zijn dol op quizzen, en zullen er snel op klikken. Als de uitslag ze aanspreekt, zullen ze het resultaat ook snel delen. Ideaal dus!

De kosten van Thrive Themes

Zowel de Headline Optimizer als de Quiz builder kost eenmalig $67, voor 1 site. Die kun je vervolgens wel onbeperkt gebruiken. 

Voor $ 19 per maand heb je het totaalpakket van alle plugins en thema's van Thrive Themes. Daar zitten de Headline Optimizer en de Quiz builder ook in dus.

Mijn favoriete blogtools helpen je vooruit

Natuurlijk zijn er nog veel meer tools die je kunt gebruiken als je meer lezers op je blog wil. De reden dat ik deze 3 mijn favoriete blogtools noem, is om dat ik hier zelf hele goede resultaten mee heb behaald. Zowel met Tailwind als met Postplanner bespaar ik echt weken werk. En ze leveren me op wat ik wil: duizenden lezers, zowel via Pinterest als via Facebook.

Met de tools van Thrive bespaar ik vooral tijd omdat ik er zoveel van leer, uit mijn eigen gegevens. Daardoor hoef ik veel minder tijd te stoppen in het lezen van onderzoeken naar dit soort dingen, die dan niet eens over mijn eigen lezers gaan. En aangezien ik het thema toch al wilde gebruiken door de handige andere functionaliteiten, is het echt een win-win-situatie.

Welke tools gebruik jij om lezers naar je blog te krijgen?

Meer lezers? Gebruik deze 3 briljante tools die het bloggen veel makkelijke rmaken. En zorgen voor meer publiek. #profbloggers #meerbezoek #succesvolbloggen #veellezers

Leave a Comment:

2 comments
Hoe ik honderdduizenden lezers binnenhaalde – en wat jij hiervan kunt leren - Profbloggers.nl says 9 November 2020

[…] Wil jij ook meer bezoekers op je website? Check dan eens mijn blog Wil jij meer lezers? Gebruik deze 3 handige tools […]

Reply
33 briljante blogideeën voor ondernemers - Profbloggers.nl says 13 January 2021

[…] Een voorbeeld van zo'n blog is Wil jij meer lezers? Gebruik deze 3 handige tools […]

Reply
Add Your Reply