Hoe schrijf je snel een geweldige blog? - Profbloggers.nl
Hoe krijg je klanten door te bloggen - blog schrijven

Hoe schrijf je snel een geweldige blog?

"Weet je wat ik nou het allerlastigst van bloggen vindt?" Mijn klant gooit haar aantekenboek voor me op tafel neer en zucht eens diep. "Het kost zoveel tijd! Ik ben gewoon niet zo'n schrijver. En er is altijd wel wat nuttigers te doen, zo lijkt het wel. Terwijl ik me echt wel realiseer dat het belangrijk is hoor."

We zitten in een leuk koffietentje bij mijn huis om de hoek. Ik heb net thee voor ons besteld en mijn klant, een leuke ondernemer met prachtige plannen, kijkt me licht wanhopig aan. 

Het doel: nieuwe klanten werven...

Een tijd terug is ze met haar onderneming begonnen. Ze heeft een geweldig dienst ontwikkeld. Haar eerste klanten, die ze via via gevonden heeft, zijn wild-enthousiast. En nu wil ze verder: meer mensen bereiken. Nieuwe klanten werven. En nog meer mensen helpen. 

Hoe gaat dat?

Online is ze nog nauwelijks aanwezig. Ze is best actief op Facebook, maar haar website staat er wat eenzaam bij. Na een eerste voorzichtige blog waar ze weken op gepoetst heeft, en wat halfslachtige concepten er achteraan heeft ze het bijltje erbij neergegooid. Ze weet gewoon niet hoe ze verder moet.

Je online strategie ontwikkelen? Ga aan de slag met deze 7 stappen

Hoe zorg je dat een blog schrijven je iets oplevert?

Ze wil heel graag wel mooie blogs publiceren. "Anders gaat Google me nooit serieus nemen natuurlijk", zo zegt ze stellig. "Ik moet echt zichtbaarder worden."

Maar elke keer als ze achter haar laptop kruipt, is ze zo weggezogen in haar timeline op Facebook

Best moeilijk, snel een blog schrijven

Nu ben ik er natuurlijk van overtuigd dat een blog haar inderdaad verder gaat helpen. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat ze er nu weinig energie van krijgt. Als je niet weet waarover je zou kunnen schrijven. En ook niet hoe je dat nu op een goede manier doet. Dan kost het je inderdaad uren en uren. Waarom zou je dan beginnen?

Hulp is nabij

Gelukkig heeft ze hulp ingeschakeld. En kan ik haar verder helpen. In een paar minuten leg ik haar uit hoe ze de juiste onderwerpen bedenkt. En ook hoe ze, door een handige structuur te hanteren, veel sneller kan schrijven. Samen proberen we het eens uit. En het lukt haar! Ondanks het feit dat ze zich "geen schrijver" noemde.

Daarna wordt alles makkelijker

Als je het schrijven van een blog voorbereidt, wordt het veel makkelijker. Dan lukt het je wel om een zinvolle tekst te componeren. Zelfs als je moeite hebt met schrijven. 

En daarna is het ook makkelijker om iets zinvols te delen op sociale media. Je weet wat je kunt vertellen aan geïnteresseerden. En... mensen onthouden je ook beter.

Gaan met die banaan

Mijn klant was hiermee enorm geholpen. Ze werd er helemaal blij van. Haar nieuwe blogs staan inmiddels online. En... die hebben ook al geleid tot een volgende stap: ze heeft haar eerste leads binnen. Nu is ze bezig met het vervolg om te zorgen dat die leads ook echt klanten worden. 

Lukt het jou ook? 

Hoe zit dat met jou? Kost het jou ook uren om een blog te schrijven? En heb je het eigenlijk al opgegeven voor je begonnen bent? Omdat je niet weet hoe je op een makkelijke manier sterke teksten opstelt. En je dan altijd wel wat beters te doen lijkt te hebben?

Meer lezen over hoe je blogdoelen opstelt? Lees Waarom blogdoelen jouw blog direct verder helpen

Hulp nodig bij het schrijven van een blog?

Om jou nu ook snel op weg te helpen, heb ik een hele fijne snelle blogcursus gemaakt. 

Hierin leer ik je precies wat je moet weten en kunnen om:

  • op een handige manier je blog voor te bereiden 
  • je blog zo te schrijven dat het je snel klaar bent, en
  • ook nog echt zinvolle teksten op te leveren die door Google en jouw nieuwe leads gevonden worden. 
Meer weten? Klik hier. 

Dit bericht nog eens lezen? Bewaar het op Pinterest

Hoe schrijf je snel een geweldige blog?
Hoe schrijf je snel een geweldige blog?

Leave a Comment:

3 comments
Dio says 29 July 2020

Interessant artikel! Voor mij is het voornamelijk belangrijk dat ik eerst goed nadenk wat ik wil schrijven en voor mijzelf het skelet bouw, zodat ik daarna makkelijker een goede blog kan schijven. Kijkend naar Google trends, long-tail zoekwoorden etc.

Reply
Carrie Moetwil says 8 November 2020

Ik heb gister de cursus gevolgd en geweldig om te leren hoe makkelijk het eigenlijk is! Nu alleen nog een goede tekst schrijven en veel oefenen. Bedankt!

Reply
33 briljante blogideeën voor ondernemers - Profbloggers.nl says 13 January 2021

[…] hoeven te zijn Hoe ik honderdduizenden lezers binnenhaalde – en wat jij hiervan kunt leren Hoe schrijf je snel een geweldige blog? Hoe bepaal je of LinkedIn het juiste medium voor jou is (en wat […]

Reply
Add Your Reply