Waarom Elite Blog Academy elke cent waard is... - Profbloggers.nl

Waarom Elite Blog Academy elke cent waard is…

Let op: Elite Blog Academy is momenteel niet verkrijgbaar. Je kunt je wel inschrijven op de wachtlijst via de links in dit bericht. 

Elite Blog Academy is de meest grondige blogcursus die er is. Zo simpel is het. Afgelopen week schreef ik er al even over. Er kwamen flink wat reacties op, en met name op de enorme investering. En dat snap ik, want… het is nogal een behoorlijke prijs die je moet betalen. Maar… de resultaten zijn zo gigantisch, dat ik vind dat het het waard is.

Daarom leek het me goed om nog even alle ins en outs van Elite Blog Academy te beschrijven. Zodat je precies weet wat het is, voor wie het is (niet voor iedereen!) en wat het je op kan leveren.

Waarom zou je Elite Blog Academy willen volgen?

Als je fulltime wil verdienen met je blog (zonder er per se fulltime aan te hoeven werken), dan heb je een blog nodig met een stevige basis. Eentje waarop het bezoek en de inkomsten stabiel (en bij voorkeur groeiend) zijn.

Zo’n blog kun je maken als je weet wat je doet. En daar komt Elite Blog Academy om de hoek. Deze cursus geeft je precies de basis die je nodig hebt om een langdurig goedwerkende en geld verdienende blog neer te zetten. Zonder dat je constant hoeft te pitchen op sponsorblogs (of je ziel hoeft te verkopen door do follow-links te plaatsen…).

Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je werkt. En zelfs hoeveel je werkt. Als de basis eenmaal staat, dan wordt het allemaal veel makkelijker.

Waar gaat het over?

Elite Blog Academy wordt gegeven door Ruth Soukup, de blogger achter Living Well Spending Less. Ze heeft ook een aantal zeer goed lopende boeken geschreven. En ze is internationaal erkend als blog expert. EBA wordt internationaal dan ook gezien als de beste blogcursus die er is.

Het is een volledige cursus van begin tot groot!

Het gaat in EBA dan ook niet om “meer pageviews” of “meer geld verdienen met je blog”, maar om het totaalplaatje. Alles wat je nodig hebt om een langdurig succesvolle blog te schrijven, zit erin. (Inclusief het inrichten van je team, als je echt groot geworden bent… En guess what… Daar ben ik voor Meer geld, minder stress inmiddels mee bezig.)

Mijn eigen resultaten: middenin mijn reis

Voor ik begon met Elite Blog Academy, had ik net aan € 100 verdiend met mijn blog Meer geld, minder stress. En dat terwijl ik eigenlijk heel veel bezoekers had al. Destijds kwamen er namelijk al zo’n 10.000 bezoekers langs op mijn site, en had ik zo’n 35.000 pageviews per maand. En mijn blog groeide elke maand met zo’n 25%. Maar ik had gewoon geen idee hoe ik mijn blog daadwerkelijk winstgevend kon maken.

Snelle ontwikkeling in bezoekersaantallen na start EBA.

Toen ik in maart met Elite Blog Academy begon, veranderde dat al snel.

In april had ik maar liefst 24.500 bezoekers, en ruim 76.000 pageviews. En in januari van 2018… Kijk maar.

Mijn unieke bezoekers zijn met bijna 400% gestegen in een jaar. En de paginaweergaven met bijna 300%. Niet slecht he. 🙂

En mijn inkomsten… die stegen. Nog niet zo hard, zo ver was ik nog niet in EBA op dat moment. Maar ik had wel door dat ik hard door moest werken!

Een record aan inkomsten in september én in januari

In september stelde ik me een ambiteus doel. Ik wilde zeker 10 keer mijn bloginkomsten van het jaar ervoor behalen. En dat lukte!

Afgelopen januari verkocht ik met veel succes een jaarplan. Meer dan twee keer zoveel mensen deden mee, dan ik vooraf gehoopt had. Wat een fantastisch resultaat was dat! Inmiddels volgen tientallen mensen mijn financiële cursussen, en hebben er al honderden mijn challenges gevolgd.

Nog lang niet klaar

En alhoewel ik voor Meer geld minder stress inmiddels toe ben aan de laatste unit van EBA, ben ik nog lang niet klaar. Sterker nog: ik ben voor Profbloggers net weer opnieuw begonnen met EBA. Het mooie van deze cursus is namelijk dat je levenslang toegang hebt. Elke keer als er iets nieuws bij komt, of als er een verbetering wordt doorgevoerd, dan kan ik die gewoon weer doen. Plus het feit dat je voor een nieuwe blog natuurlijk ook weer opnieuw moet beginnen.

Ik ben nu terug bezig in unit 3 (van de 12), en werk hard aan mijn blogpresentatie. Ik maak nieuwe handige pagina’s, en werk aan het verhaal eromheen. Precies volgens de stappen van EBA.

Voor wie is EBA geschikt?

 • Nieuwe bloggers die het gelijk goed willen doen. Ik raad overigens wel aan om eerst de assessment voor bloggers te doen. Alleen als je een vier scoort, heeft het zin om te beginnen. Anders is het zonde van je geld.
 • Bloggers die echt gemotiveerd zijn om hun werk te maken van hun blog.
 • Bloggers die al een goedlopende blog hebben, maar graag een langdurig fundament onder hun blogbedrijf willen leggen.
 • Iedereen die een online bedrijf wil beginnen. Het maakt niet uit waarin. Als je de stappen van EBA volgt en fans creëert, kun je alles online verkopen.

Voor wie is EBA NIET geschikt?

EBA is niet voor iedereen. Het is een grote investering. Alleen als je zeker weet dat je er alles uit wil halen, is dat ook zinvol. De volgende mensen zou ik afraden om EBA te volgen:

 • Hobbybloggers, die vinden dat hun blog een hobby moet blijven. Vooral doen! 🙂 (maar… dan ben je vast niet hier aan belandt met lezen. Of je hebt toch het idee dat je er meer van wil maken. In dat geval zou ik nog even doorlezen).
 • Mensen die graag heel snel veel geld willen verdienen. Het is absoluut mogelijk om veel geld te verdienen met bloggen. Maar het is geen snelle weg naar succes. Om geld te verdienen met je blog, moet je keihard werken.
 • Mensen die geen tijd hebben om een cursus te doen. Als je het te druk hebt om hier tijd in te stoppen, is het zonde van je geld. Het kost je namelijk wel tijd. Zelfs als je er – net als ik – 10 maanden over doet.
 • Mensen die bang zijn om in het Engels te lezen. Het Engels van EBA is relatief makkelijk te begrijpen, zeker als je er even in zit. Als je eindexamen Engels hebt gedaan, dan moet het kunnen. Zeker met Google Translate erbij (vooral ook omdat je alles zowel in video als in tekst krijgt).

Succesverhalen lezen?

Ik ben niet de enige die blij is met EBA. Hier lees je allerhande succesverhalen van andere EBA-volgers.

Kort verkrijgbaar

Elite Blog Academy is maar 5 dagen per jaar verkrijgbaar. En… de eerste is inmiddels om. Je moet er snel bij zijn!

Vragen?

Heb je nog meer vragen over EBA? Stel ze hieronder!

En… je kunt natuurlijk ook naar de site van Elite Blog Academy zelf gaan.

Een preview bekijken?

Komende woensdag organiseert Ruth een webinar waarin je vast een voorproefje krijgt van Elite Blog Academy. Hier kun je je gratis voor inschrijven! En… ook hier leer je al veel van waarschijnlijk!

Klik hier om je in te schrijven voor de webinar A simple framework for success

Kopen?

Ben je enthousiast en wil je EBA kopen?

Klik hier!

Daar krijg je geen spijt van. 🙂

Leave a Comment:

14 comments
Laura says 6 March 2018

Ik hou het maar bij hobbybloggen, denk ik 🙂 Ik blog sowieso niet regelmatig genoeg om te kunnen renderen en ik zie het ook niet als een bijberoep, maar wil gewoon af en toe iets leuks delen op mijn blog.

Reply
  Sjoukje Bakker says 7 March 2018

  Dat is toch ook prima. 🙂 Bloggen voor geld is lang niet voor iedereen weggelegd, dat kost echt heeel veel tijd.

  Reply
Janine says 6 March 2018

Ik denk dat het ook zeker de investering waard is! Ik ga er eens naar kijken

Reply
  Sjoukje Bakker says 7 March 2018

  Daar krijg je geen spijt van. Mocht je er nog vragen over hebben, laat het me weten.

  Reply
Tom Outdoor says 6 March 2018

Als je de feiten zo op een rijtje zet is het de investering zeker waard.
Ik vind alleen dat ik nog te klein en te jong kwa bestaan van mijn blog ben om dit te doen.

Reply
  Sjoukje Bakker says 7 March 2018

  🙂 Dat is toch JUIST een reden om het nu te doen? Dan kun je direct goed van start en heb je waarschijnlijk veel sneller succes. (al kan ik me wel heel goed voorstellen dat de investering nu nog te groot is).

  Reply
Eva says 6 March 2018

Het klinkt zeker heel interessant! Voor mij is het op dit moment nog niks. Tenminste, ik denk dat ik op dit moment te weinig tijd ervoor heb

Reply
  Sjoukje Bakker says 7 March 2018

  Dan is het inderdaad zonde van je geld.

  Reply
nicole orriens says 7 March 2018

Dit klinkt als een heel goede cursus, maar de prijs is wel een beetje afschrikwekkend.

Reply
  Sjoukje Bakker says 7 March 2018

  Ja, dat ben ik helemaal met je eens. Maar het is het echt waard. Ik heb het al 10 keer terugverdiend.

  Reply
Heleen Schrijvershof says 7 March 2018

Interessant concept. Ik denk dat veel meer mensen er ook iets kunnen hebben. Zelf ben ik op het punt dat ik weet wat ik moet doen, dat ik groei en m’n doelen haal, maar mooi dat het zo’n mooi pakket is.

Reply
  Sjoukje Bakker says 8 March 2018

  Ja precies. Het is een totaalverhaal. En ik denk dat het ook voor ervaren mensen nog heel veel toevoegt. Ik ga het nu namelijk weer helemaal opnieuw volgen voor mijn tweede blog.

  Reply
Lindi says 2 January 2019

Klinkt interessant! Zou het ook werken als je geen digitale producten verkoopt? Kun je dan alsnog geld verdienen aan je blog? Of is deze cursus toch ook erg gericht op geld verdienen met een digitaal product die je creëert? Op Engelse blogs lees ik sowieso veel verhalen over ‘6 dollar figure income’, Maar ik vraag me toch af of dit voor onze kleinere Nederlandse Blogger markt mogelijk is. Kun je me laten weten of je de EBA zou aanraden?

Reply
Add Your Reply